Michel's muzikale biografie

Tja…., in den beginne was er niets !
Nee das natuurlijk onzin, maar het is best moeilijk om over jezelf te schrijven. Het is ook weer niet je hele biografie maar dan muzikaal gezien, dat maakt het
dan gelukkig toch weer iets makkelijker.

Toen ik een jaar of 14 was deed ik samen met mijn broertje Henri ( toen 9 jaar ) voor het eerst mee als playback- act op de pronkzitting in Braamt.
Het werd een succes en we werden meteen weer gevraagd voor de volgende zitting. Tuurlijk! …stemden wij volmondig toe want het applaus was verslavend,
en we wilden er alle twee meer van proeven.


Mijn interesse om op te treden voor een publiek was gewekt. Eigenlijk kun je zeggen dat het hier voor mij begon.

We werden op een gegeven moment zelfs gevraagd om onze act op pronkzittingen buiten Braamt, bruiloften en diversen feestjes  te komen vertonen en nog wel tegen vergoeding ook. We hebben dit heel wat jaartjes volgehouden met veel plezier ! Toen ik 16 jaar was mocht ik voor het eerst ervaren hoe het is om met een live band te spelen voor  publiek. Ik had een vriend Robbie Dijkman die voor de hobby thuis een beetje drumde en een vriend Walter Barckhuisen die de elektrische gitaar bespeelde. Het zou wel kicken zijn om samen iets te doen op het eind-examenfeest bedachten wij. Er werd een bassist Michel Koster aan toegevoegd en ik moest dan maar gaan zingen. 3 liedjes hadden we ingestudeerd namelijk:

Bad Moon Rising - C.C.R
The House Of The Rising Sun -The Animals en
Smoke On The Water - Deep Purple

Het was natuurlijk niet helemaal zo als het hoorde maar lang niet slecht. Mijn interesse in muziek werd nu wel heel erg sterk. Ik leerde mijzelf met veel hulp van oom Wim Visser ( ex Sound Selection – ‘Wiekens Volkslied’ ) 

om de slaggitaar te bespelen en daarbij een beetje te zingen. Het eerste nummer wat ik kon spelen was’ The House Of The Rising Sun’ van the Animals.  Beetje bij beetje, door veel oefenen en een hoop ergernissen  werd ik het instrument behoorlijk machtig. Tja…, en toen ik ongeveer 22 was kwam het moment dat oom Wim mij vroeg 

of ik zin had om bij het dweilorkestje te komen waarin hij speelde.Vanaf die tijd werd het een uit de hand lopende hobby.
Het genre werd steeds moderner en alles er om heen werd professioneler. De oudere muzikanten wisselden met de jongere en we werden een Allround Coverband.
Jaar naar jaar werden we beter en we werden 1 van de beste bands in het circuit. Ik ga hier niet verder op in, want ik kan boeken schrijven uit die tijd.
Ik denk dat ook niet alles geschikt is om te vertellen, hahaha
We knalden maar door en er leek geen eind aan ons succes te komen !


Maar in 2004 valt dan toch ook voor Up 2 Date definitief het doek.
Na de zoveelste wisseling in de band, blijkt dat we niet meer willen en gaat een ieder zijn eigen weg.

Was dit het einde van mijn muzikale loopbaan ? Nee want na een aantal weken begon het bij mij weer te kriebelen. Geloof het of niet maar binnen 4 weken had ik weer een formatie bij elkaar.


Henry Brouwers kwam er in 2005 ook nog bij en met  hem begon ik naast Up 2 Date een Duo  ( Duo Toppie ). We bouwden in zeer korte tijd een geweldige goede naam op  en hadden een overvolle agenda.    

 

In april 2009 brachten we zelfs een eigen Nederlandstalige single ‘Verliefd’ uit ! Gecomponeerd door Rob Mullink en de songtekst van mij zelve.We hadden er zelfs een eigen videoclip bij ! Hahahah…geweldig. Henry stuurde hem naar TV Oranje en ik zorgde dat hij bij TROS Sterren.nl terecht kwam.
We hebben een aantal weken achter elkaar in de Top 17 gestaan bij TV Oranje en kwamen  zelfs op een verzamel DVD van TV Oranje terecht !  Bij TROS Sterren.nl werden we ook nog eens; Talent van de week.  Het liedje werd  op meer dan 900 stations gedraaid, zowel op lokaal als regionale zenders.
We kregen zelfs interviews op diverse radiozenders en dat alles in eigen beheer.Eind 2009 stopte ik met  Up 2 Date omdat de combinatie met  Duo Toppie niet meer kon. We hadden een bomvolle agenda met Duo Toppie en ik wou geen remfactor zijn voor de andere leden van de band. Dus met pijn in mijn hart nam ik afscheid van de band waar ik ongeveer 20 jaar in speelde ! Ik wilde meer singles uitbrengen met Duo Toppie, dat leek mij waanzinnig. We hadden Rob weer ingeschakeld om eens te kijken of er nog meer liedjes in zijn vingers zaten. Na een aantal dagen kwam hij met een geweldig pakkend liedje, waar ik wederom een tekst op verzon. We gaven het liedje de titel ‘Steeds weer als ik jou zie’. Ik zat vol ideeën en overlegde met Henry hoe en wat, maar Henry liet mij weten er niet veel voor te voelen om meer eigen singles op de markt te brengen. Hij vond het niet zijn ding ! We besloten dat ik het nummer dan maar als soloartiest moest uitbrengen. Oké…zei ik en trok de stoute schoenen aan.

Op 7 januari 2010 (mijn verjaardag) verscheen mijn debuutsingle ‘Steeds weer als ik jou zie’, gecomponeerd door Rob Mullink met mijn songtekst. Opgenomen in Studio A60 van John te Dorsthorst. Helaas kwam er, als bliksem bij helder hemel, het bericht van Henry dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging ! Hij wou een nieuw Duo starten met iemand bij hem uit de buurt ! Heel erg jammer vond ik dat  omdat ik net de keuze had gemaakt om alleen nog maar voor Duo Toppie te gaan met daarnaast,  als soloartiest misschien een aantal singles te lanceren in de toekomst. Maar goed, life goes on.

Wat nu ?    


Dan ik ook maar een nieuw Duo starten, want er moest natuurlijk wel wat verdiend worden ! Samen met Rob Mullink ( ja die van “Verliefd” en “Steeds weer als ik jou zie “) stonden we binnen een paar weken op de planken als Duo XL . Ondertussen begon mijn single alle verwachtingen te boven te gaan. Hij werd opgepakt door heel veel radiozenders en er kwamen veel positieve reacties binnen. Hij behaalde super noteringen zoals: 2 weken in de Dutch Charts Single Top 100, 6 weken in de Top 30 van Radio NL, 7 weken in de Top 17 van TV Oranje, 6 weken op 1 bij Optimaal FM, ….. De videoclip belande eind 2010 op plaats 35 in de Top 1000 van TV Oranje, dus we mochten zeggen dat er met deze single een punt op mijn i was gezet.

Ik kreeg het geniale idee ( nou geniaal…hahahaha ) om deze single om te zetten naar Duits. Met behulp van mijn nichtje Belinda ( geboren en getogen Duitser ) kreeg het de titel ‘Immer wenn Ich Dich Seh’. Wederom opgenomen in Studio A60 van John te Dorsthorst.

22 juli 2010 werd het nummer uitgebracht en ook bij onze Oosterburen werd het aanstekelijke deuntje direct opgepakt. ‘Immer wenn ich Dich seh’ werd zelfs bij WDR4 ( de grootste Schlagerzender van Duitsland ) opgenomen in de playlist. Hoe vet was dat ? Hahahaha. 


Maar hoe was het nu met Duo XL ?

We draaiden best wel aardig, maar toch voelden Rob en ik een gemis. Er moest volgens ons een zangeres bij komen. Na een aantal audities kwam daar ineens Sandra Vriese binnen wandelen, ze begon te zingen en we waren meteen overtuigd dat dit de zangeres voor ..jaja..Trio XL moest worden. Sandra stemde volmondig toe en Trio XL ging van start.

 

 

Nu wist ik het zeker: meer singles uitbrengen.., dat was wat ik wilde ! 

Een mooie bijkomstigheid was het feit dat we tijdens repetities ook vaak bezig waren met nieuwe liedjes te bedenken voor mijn solo gebeuren. En eind 2010 hadden Rob en ik er weer 1 te pakken. Het nummer kreeg als titel ‘Ik wil niet zonder jou leven’.

Op 7 januari 2011 (wederom mijn  verjaardag, hahaha ) werd mijn tweede Nederlandstalige single ‘Ik wil niet zonder jou leven’ gereleased. Een heerlijk up tempo nummer, gecomponeerd door Rob Mullink en de songtekst door mij. De opname en het arrangement was in handen van Kees Tel Pro ( Producer van o.a. René Schuurman). En ja hoor…, weer knalde ik de hitlijsten in waaronder: wederom 2 weken in de Dutch Charts Single Top 100 en op diverse stations weken lang op nummer 1. 


 

Op 2 november 2011 kwam mijn NL-talige single “De wereld in jouw dromen” uit. Een cover van Nik P met mijn Nederlandse songtekst. Geheel kosteloos gearrangeerd en opgenomen in Studio A60 van John te Dorsthorst om zo de uitgaven te beperken en met als doel: alle opbrengsten van deze single te doneren aan de Moeder Teresa Stichting. Elk jaar wordt er samen met radio Optimaal FM en Graafschap TV een actie: "Recht uit het hart" gehouden. 3 Dj’s van Optimaal FM laten zich begin december 100 uur opsluiten in het “RTV Keetje” op het Simonsplein te Doetinchem om 100 uur Live radio en tv te maken, om zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. “De wereld in jouw dromen” werd gekoppeld als zijnde het liedje van die actie. Bij deze single zat een videoclip met aangrijpende beelden uit Roemenië , gemaakt door Graafschap TV .

De single bracht € 3750,00 op en heb ik gedoneerd aan dit goede doel ! 

Tja…en dan komen we aan in 2012 ! 

Naar aanleiding van alle commotie die was ontstaan, over een paaldans-act in een kerk, tijdens de jaarlijkse pronkzitting van een Carnavalsvereniging te Doetinchem, werd ik gebeld door Optimaal Fm dj Balthazar van Puffelen en live op de radio overvallen met de vraag of ik binnen een week op de wijs van André van Duins Carnavalskraker:

“Er staat een paard in de gang” een nieuwe versie wilde verzinnen wat betrekking zou hebben op het voorval in Doetinchem en als titel moest hebben:

“Er staat een paal in de kerk”. Ik vond dit een leuke uitdaging en ging akkoord. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 Binnen 2 dagen tijd werd i.s.m. Tonny Magendans ( Studio Small ) het liedje “Er staat een paard in de gang” in en nieuw jasje gestoken en voorzien van een nieuwe tekst. Nadat de ruwe demo was gemaakt en het nummer was gedraaid bij Optimaal FM, begon de telefoon te rinkelen. Mensen wilden deze carnavalskraker toch wel heel graag in hun bezit krijgen. Unaniem werd besloten dat de single ”Er staat een paal in de kerk“ in sneltrein tempo ( omdat we 3 weken voor de Carnaval zaten ) op de markt moest komen incl. bijbehorende videoclip. Er ontstond waar media circus. Diverse lokale, regionale en zelfs enkele landelijke kranten waaronder: de Telegraaf, plaatsten interviews en foto’s van mij en mijn nieuwe single: “Er staat een paal in de kerk”.


Omdat we de single graag in deze versie wilden uitbrengen, was er vooraf overleg geweest met Buma -Stemra, en hadden we de rechthebbenden van de originele uitvoering om toestemming gevraagd of wij onze carnavals versie mochten releasen.

In eerste instantie kregen we voor ons een teleurstellende mededeling; ze gaven geen toestemming aan ons om de single in deze versie uit te brengen. Weer dook de media er boven op en belande ik weer in diverse kranten. Kopteksten als : “Braamtse volkszanger krijgt geen toestemming van André van Duin” en “Carnavalskraker van Michel Wolsink mag niet van André van Duin” verschenen op voorpagina’s. Viel dan nu mijn carnavalskraker in het water ?

Nee …ik twijfelde geen minuut en schakelde een componist in om meteen een andere melodielijn te maken. Binnen 1 dag kreeg ik de nieuwe muziekband opgestuurd en.. net toen ik in mijn auto wilde stappen om naar de studio te gaan inzingen, kregen we het verlossende telefoontje van André ’s management met de mededeling :  André heeft zich zelf nog eens over de kwestie gebogen en zegt: Het is carnaval, laat die jongen zijn liedje uitbrengen. Dat was natuurlijk top van deze grootheid ! Op 1 februari kwam hij officieel uit met videoclip en al en binnen 2 weken werd de videoclip meer dan 20.000 keer bekeken op youtube !


23 april 2012 reisde ik samen met Wijbrand van der Sande af naar Zirl in Tirol. Wijbrand  had het voor elkaar gekregen dat ik een 3 jarig platencontract mocht tekenen bij Tyrolis Music ( 1 van de grootste platenlabels van Oostenrijk waar o.a. Die Schürtzenjäger  en de Amigo’s groot zijn geworden ). Het contact werd getekend en alles werd in gang gezet om eind 2012 met een eerste Duitstalig Album uit te komen. We mochten kiezen uit meer dan 50 nummers waarvan er 13 over moesten blijven voor het Album.


Nu had in mijn bureaulade nog steeds een nieuw en ongebruikte instrumentale orkestband liggen ( het alternatief voor ‘er staat een paard in de gang’ van André ..weet u nog ? ).  Met het oog op het wereldkampioenschap voetbal die er aan zat te komen, kreeg ik het geniale ( nou..geniaal..hahahaha ) idee om deze band dan maar als Oranje lied op de markt te brengen. Componist en opnamestudio was Jurgen Kuppens en songtekst natuurlijk..hahaha..ik zelve ! Het nummer werd gereleased op 10 mei 2012 en werd goed opgepakt door de diverse radiostations. Helaas was Nederland snel uitgeschakeld en zo ook mijn Oranje lied !!!12 augustus reisden Wijbrand en ik wederom af naar Oostenrijk om het Album op te gaan nemen bij Mario & Christoph ( ex AlpenTrioTirol ). Binnen anderhalve dag zong ik ( tot verbazing van dit duo, mijn vriend/manager Wijbrand en mij zelve..hahaha ) het complete album in. Maar wat een sound werd er daar gecreëerd !   Terug in Nederland moest er natuurlijk nog van alles geregeld worden om het Album in November te kunnen releasen.  Kledinglijn bepalen en stijlen door Duthler Varsseveld  - Fotoschoot door Stan Bouman - ontwerp cover van het Album – en de titel ! We gaven het album de titel ‘Windstärke 10” zoals track nummer 1 van het Album heette.


Op 9 oktober 2012 werd ‘Die Stunde Null Der Zärtlichkeit’ als voorloper van het Album gelanceerd.

Op deze manier konden de mensen alvast wennen aan de” nieuwe” Michel ! De single werd super opgepakt door de Nederlandse radiozenders die ook Duitstalig draaien en de recensies waren meer dan alleen maar positief. Ook België pakte de single op en waren de reacties lovend. Nu eindelijk was het dan zover; op  12 november 2012 kwam mijn eerste Duitstalige Album uit onder het Oostenrijkse platenlabel Tyrolis Music ! 

Begin januari 2013: De eerste sporen in de Duitstalige muziek hebben we dik verdiend. We hebben hoge ogen gegooid met de eerste single “Stunde Null der Zärtlichkeit”. Deze stond in menige Nederlandse regionale en lokale hitlijst hoog genoteerd, maar vooral in Duitsland heeft “Stunde Null” het bijzonder goed gedaan. Maar liefst twee weken stond hij op nummer één in de Airplaycharts van de prestigieuze SchlagerRallye.  Dus….weiter geht’s !!!!!


Tijd voor een tweede track van het Album te lanceren als single. Er werd gekozen voor het aanstekelijke "Anna, Anna Lena" . En net als met de eerste single van het Album kwamen we meteen weer hoog in diverse hitlijsten ! Heel Nederland werd meteen weer afgereden om de single onder de aandacht te brengen bij de Radiozenders . Ook kwamen er veel positieve reacties  binnen uit; België, Duitsland , Oostenrijk en Zwitserland !

Achter de schermen waren we begonnen aan een nieuwe NL Talige single, want een jaar lang niks  meer laten horen op het Nederlandstalige vlak  zou niet echt verstandig  zijn ! Ik luister veel naar WDR 4 ( de grootste Schlagerzender in Duitsland ) en had ooit een super mooie single getiteld;  ‘Bella d’Amor’ voorbij horen komen van Graziano Facchini ( een Italiaanse zanger die ook Duitstalig zingt ). En nu…was volgens mij de juiste tijd aangebroken om dit lied te coveren en uit te brengen.Ik zette de songtekst om van Duits naar Nederlands, John te Dorsthorst ( Studi A60 ) maakte de orkestband en ik zette alles op alles om de goedkeuring van Graziano te krijgen. Die goedkeuring kwam er en op 17-06-2013 werd de bijbehorende Videoclip opgenomen op een fantastische locatie met als mijn tegenspeelster; zangeres Jessica Malfait . 01-09-2013 was het dan eindelijk zo ver en werd ‘Bella d’Amor’ gereleased onder het JC Records Label en begon mijn plugster Jolanda Clement weer alle radiozenders te benaderen !


De single werd wederom geweldig goed opgepakt door diverse radiozenders en behaalde mooie noteringen in de hitlijsten !     Dus…? Tijd om nog een track van het Duitstalige Album ‘Windstärke 10’ af te halen en als single te releasen. Welke ? Mijn persoonlijke favoriet van het Album namelijk: ‘Ewige Liebe’


Dit nummer bezorgde mij vanaf het eerste moment dat ik het hoorde kippenvel. Zo uit het hart geschreven en gecomponeerd dat het gewoon niet mocht ontbreken op mijn Album. En natuurlijk stond voor ons van begin af aan vast dat ‘Ewige Liebe’ een fantastische single zou zijn voor de kerstdagen en de bijbehorende sfeer van;  samen zijn met je naasten,  geluk maar ook verdriet !

 

De meest voorkomende  reacties die we ontvingen kwam overeen met die van mij : KIPPENVEL !!!!!


Het jaar 2013 werd uiterst succesvol afgesloten met  3 noteringen in de Top 1000 van TV Oranje !

Ik liep al een hele tijd rond met het idee om een eigen opnamestudio te starten. Hoe mooi zou het wel niet zijn om van begin tot het eind je eigen nummers te kunnen produceren in je eigen opnamestudio ? Precies.....en daarbij ook nog eens flink zou besparen op die producties ? Mijn garage werd omgebouwd - de benodigde apparatuur werd aangeschaft en mijn eigen MW SOUND STUDIO werd een feit !

In mijn achterhoofd was ik al een tijdje bezig met het idee om een eigen opnamestudio te beginnen. In eerste instantie puur voor mijzelf om zo te proberen de kosten te drukken, want je wilt niet weten wat een totale productie van een liedje kost. De garage werd aangepast en het benodigde apparatuur met software werd aangeschaft. Een behoorlijke investering, maar in mijn ogen noodzakelijk ! Cursussen Pro Tools - mixing en mastering werd er gevolgd en langaam begon ik mijn weg te vinden. Januari 2015 werd het een feit: mijn eigen opnamestudio 'MW SOUND STUDIO' !

143

 

Michel Wolsink         -

Ik wil niet zonder jou leven

 

 

 

 

59

 

Michel Wolsink         -       

Steeds weer als ik jou zie

 

    3

 

Michel Wolsink        -      

De wereld in jouw dromen

 

  • Ik zeg: 2014 …kom maar op !

Via via..kwamen we in contact met Stefan Köhne ...een componist uit Duitsland die o.a. liedjes produceerde voor Beatrice Egli. Hij schreef voor mij een fantastisch mooie Schlagerfox getiteld: Nur Du Allein'. De single werd gereleased op 07-11-2014 onder het label van Tyrolis Music Austria. Ook dit nummer werd super goed opgepakt door de radiostations in Duitsland / Oostenrijk en in Nederland !                      >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Jaja....we komen aan in 2015 !

Ik liep al heel lang met het idee rond om een eigen opnamestudio te starten. Hoe gaaf zou het wel niet zijn om van begin tot het eind je eigen producties in jouw eigen studio te kunnen bedenken en te kunnen maken ?

Precies......dat leek mij heel gaaf...dus:

mijn garage werd omgebouwd - de benodigde apparatuur werd aangeschaft en ik volgde diverse cursussen om de fijne kneepjes van het vak te leren.

Langzaam maar zeker kreeg ik het in mijn vingers en hoorde ik wat er gehoord moest worden. Een moeilijk vak...maar zoals zo vaak gezegd: waar een wil is...is een weg !                                                >>>>>>>>>>>>>>>>>>

Natuurlijk werd er van dit nummer een videoclip gemaakt.. want de reacties waren zo geweldig dat het niet mocht ontbreken. Inmiddels is het nummer al meer dan 57.900 keer bekeken op youtube !

En toen werd het 2016    <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

En dan...inderdaad....belanden we in 2014.

 

Na een korte winterslaap te hebben gehouden, dachten we; HOOGSTE TIJD .....om nog een track van het ijzersterke Duitstalige Album 'Windstärke 10'  af te halen en deze als single te releasen ! Samen met Tyrolis kozen wij voor het geweldige nummer 'Einen Sommer Lang'.  De single werd gereleased op 23-04-2014 onder het Tyrolis Label. Ook deze single werd direct weer door veel Radio zenders in binnen en buitenland opgepakt. Dus.., we zaten nog steeds op de goede weg en scoorden wederom hoog in de diverse hitlijsten.

2014 was een jaar van veel optredens zowel in Nederland als in Duitsland en Oostenrijk. Er bleef weinig tijd over om zelf nieuwe liedjes te verzinnen en te maken, dus zochten we naar een goed alternatief.  

<<<<<<<<<<<<<<<<             

Samen met Rob Mullink dook ik mijn studio in om een nieuw NL-talig nummer te gaan produceren. Een nummer speciaal voor mijn moeder Mariet Wolsink die op 3 maart 2014 was overleden aan die vreselijk K-ziekte. Het moest in mijn ogen een "Jannes-achtig" liedje worden met een pakkende songtekst.

Rob begon te spelen en na ongeveer 10 minuten hadden we de juiste melodie te pakken. Het nummer werd meteen opgenomen ...zodat ik mij kon gaan buigen over de songtekst. Een tekst uit het hart en herkenbaar voor heel veel mensen. Op 25 september 2015 lanceerden wij de nieuwe single 'Eens komt de dag'. Natuurlijk onder het JC Records label van Jolanda Clement. 

>>>>>>>>>>>>>>>> Tijd voor een Carnavalsnummer !

In mijn MW SOUND STUDIO ontstond het gevoel dat ik het Braamtse Carnavals liedje 'Braomp mien dörpke' ( wat origineel een wals versie is ) maar eens moest opfrissen naar een polonaise uitvoering Anno 2016. 

Dus de stoute schoenen aangetrokken en contact opgenomen met Henk Frericks ( 1 van de nog levende rechthebbende van het origineel ). Hij vond het direct een geweldig idee en zei: Dat moi doen mien jong !  Zo gezegd...zo gedaan. Het werd een super gaaf................ Up Tempo nummer die na de eerste klanken mensen aanspoort om de polonaise te gaan lopen ! Ik zeg: Missie geslaagd.

 

 


FREE MP3 !

Album 'Dit ben ik !'

AANBIEDING / ANGEBOT !!!

€ 15,00 ....... nu / jetzt € 10,00

Social Media

Volg Michel op Facebook!

Klik op afbeelding

Michel op YouTube !

Klik op afbeelding

Volg Michel op Twitter!

Klik op afbeelding

Contact

Michel Wolsink

Langestraat 45

7047 CH Braamt

Nederland 

 

Tel: +31 (0)653267942

Klik op afbeelding !